hamp_pizza

PIZZABUND MED HAMP OG BLOMKÅL

1-2 personer

Pizzabund:
2 spsk hampemel
½ blomkål
2 dl cheddarost, revet
2 æg
1 spsk loppefrøskaller/ HUSK (kan udelades)
1 tsk kokosolie
salt og peber

13 NR. AF ALT FOR DAMERNE + 3 MÅNEDER FLIPP
Eksklusiv pris 349,00 kr.

Køb her

Pizzafyld:
1 lille dåse tomatpure
2 håndfulde revet ost, f.eks. mozzarella
5 skiver parmaskinke
1 håndfuld rucolasalat
½ tsk tørret oregano
evt. pesto

Sådan gør du: Del blomkålen i mindre buketter, og blend dem og alle de øvrige ingredienser sammen til en tynd masse. Smør et stykke bagepapir på en bageplade med lidt kokosolie. Hæld dejen ud, og form den som én stor, rund pizzabund eller to små – ca. 34 mm i tykkelse. Bag bunden ved 180 grader i 20 minutter. Efter de 20 minutter tages bunden ud af ovnen, tomatpure smøres på, skinke og ost fordeles, og pizzaen bages yderligere 10 minutter. Tag den færdige pizza ud af ovnen, og pynt med rucola, oregano og eventuelt pesto.

HAMPEFRIKADELLER

2-3 personer

Frikadeller:
2 spsk hampefrø, afskallede
½ squash
2 dl kogt hvid quinoa (koges i 20 min.)
2 æg
2 forårsløg
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk chiafrø, udblødt i 3 spsk vand (kan udelades)
1 tsk karry
1 tsk cayennepeber
½ tsk paprika
½ tsk gurkemeje
½ dl quinoalager eller -mel
salt og peber

Sådan gør du: Riv den halve squash og pres så meget væde som muligt ud af massen – brug bare dine renvaskede hænder. Hak forårsløgene int, og bland alle frikadelleingredienser sammen til en lidt klæbrig konsistens. Hvis dejen er for våd at forme frikadeller af, kan lidt ekstra quinoalager eller -mel tilsættes. Lav små, runde kugler af dejen med en teske, ca. 16 stk. Frikadellerne kan bages i ovnen i 20 minutter ved 180 grader eller steges på panden i kokosolie ca. ire minutter på hver side.

CASHEWCREME MED RAMSLØG

2 personer

½ dl hampefrø, afskallede
3 dl cashewnødder
2 fed hvidløg
1 tsk tørrede ramsløg
½ dl vand eller citronsaft
salt og peber

Sådan gør du: Lad cashewnødderne udbløde i vandet natten over eller minimum otte timer. De udblødte nødder og resten af ingredienserne blendes til en ensartet creme. Cremen kan bruges som dip, dressing, smør på brød og i salater.

TIP: Du kan også bruge denne creme som sovs. Fortynd med en dåse kokosmælk, og varm sovsen op.

Kilde: http://www.alt.dk/sundhed/artikler/hamp-er-den-nye-superfood