Træk vejret en ekstra gang

Black Friday er blevet til en skør shoppe-helligdag, hvor prisen er vigtigere end formålet. Skal du virkelig bruge det ekstra sæt bukser eller dobble op på appelsiner, bare fordi de er på ‘vanvittigt’ tilbud netop denne dag. Vi kan godt være i tvivl om man nu også bliver glad i låget af at anskaffe sig nogle nye goder, uden omtanke for vores jord. Forbruget har været stygt stigende, hvert år, netop på Black Friday. I 2015 fik vi mere end nok.

Green Friday – doner dagens overskud

Siden 2015 afholder vi i stedet Green Friday. Som alternativ har vi ingen tilbud og er endda frække nok til at lade vores priser stige. Det gør vi for at donere et endnu større beløb til et lokalt formål. Stiger vores priser med 10%, ja så fordobler vi og donere 20% væk.

I 2015 gik pengene til de hjemløse i KBH, mens vi havde butikken i Tivoli. Da vi er flyttet til Aalborg, valgte vi for 2017 at beløbet skulle doneres til Egholm Samråd. Her er vi med til at støtte gruppen i at gøre Egholm til en 100% økologisk ø. Vi er ydermere blevet så gode samarbejdspartnere, at vi fortsat vil gøre flere initiativer for Egholm i 2018.

Flere virksomheder er gået med på ideen

Andre forretninger med den bæredygtige profil blev nysgerrige på vores koncept, som nu er blevet til et fællesskab via GoGreen Friday. Her kan man hvert år finde en liste over steder hvor man har taget imod Green Friday og gør forskellige tiltag for at protestere mod Black Friday.