På vores produkter fra Cannaderm vil du finde CPK BIO mærket – og du vil her kunne læse mere om hvorfor det har stor betydning for os og dig, der går op i økologi

 

Hvad betyder CPK BIO mærket?

 

Den korte forklaring

CPK er en forkortelse af det tjekkiske certifikat for naturkosmetik – Certified Natural Cosmetics. BIO er en garanti for en produktion med forbud mod anvendelse af syntetiske og skadelige stoffer samt hensynsfuld tilgang til naturen.

Derudover indeholder produkterne økologiske ingredienser, der stammer fra økologisk landbrug. Den obligatoriske indholdsgrænse er mindst 20%.

 

 

 

Den dybere forklaring af naturcertifikat CPK BIO

CPK BIO er et strengere CPK-certifikat. De grundlæggende kriterier er ikke meget anderledes, men ”bio”-formen kræver at indholdet af organiske materialer over 20% af den totale sammensætning. Certifikat udstedt af en uafhængig interessent samt inspiceret og kontrolleret for økologisk landbrug.

 

En af de vigtigste og mest betydningsfulde betingelser for at opnå dette certifikat er at der kun anvendes naturlige ingredienser og indsamlingen fortsætter venlig måde. Produktet skal også indeholde ingredienser fra økologisk landbrug, der anføres på emballagen. Der lægges vægt på miljøbeskyttelse og minimal indvirkning på naturen.

 

Produktet må ikke indeholde syntetiske forbindelser og stoffer, der er skadelige for menneskers sundhed. Det er også forbudt at anvende ​​genetisk modificerede organismer, oliederivater, syntetiske duftstoffer, kemiske konserveringsmidler, kunstige farvestoffer, kemiske UV-filtre og stoffer af animalsk oprindelse, som omfatter aflivning dyret (med undtagelse af lanolin, honning og mælk). Desuden bør produkterne ikke testes på dyr.

 

Som de fleste udenlandske certificering kolleger, deriblandt også CPK, fokuseres der ikke kun på sammensætningen af ​​produkter, men også på metoden til fremstilling og emballage. Økologisk belastningskapacitet og emballagegenanvendelighed er ønskværdige.